Novo bralno leto Bralna značka tradicionalno  pričenja 17. septembra, na dan zlatih knjig, na dan rojstva in smrti Franceta Bevka. Letos je bil dan zlatih knjig na soboto, zato se je bralno leto pričelo v ponedeljek, 19. septembra.  Trajalo bo do 2, aprila, mednarodnega dneva knjig za otroke in mladino.

Ponedeljek, 19. september, je bil prazičen za vse prvošolce ne le v Sloveniji, ampak tudi v zamejstvu. Obiskali so šolske knjižnice, kjer so za motivacijo za branje prejeli slikanico Ide Mlakar Črnič Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib. Ilustracije so delo Kristine Krhin.  

KAKO STA BIBI IN GUSTI PREZVIJACILA HRIB naslovnica 2022

Darillne slikanice je za vse prvošolce in njihove družine pripravilo Društvo bralna značka Slovenije s podporo Javne agencije za knjigo RS, podjetja Hofer in SVIZ Slovenije.

Slikanice so se naši prvošolci zelo razveselili. Dogovorili smo se, da bo njihovo “odpujslanstvo”, da bodo slikanico s starši prebrali v celoti. Potrudili  se bodo, da bodo letos in vsa naslednja leta osnovne šole osvojili Bralno značko in na koncu devetletke postali zlati bralci in bralke.

Naši prvošolci so bili hkrati tudi prvi učenci, ki so skupinsko obiskali našo prenovljeno knjižnico. Vsem je bila zalo všeč.

Ob obisku so porisali in pobarvali izkaznice in si izposodili svoji prvi dve knjigi.