Kadar zjutraj prebudi me

in nasmehne se iz srca,

je kot svetel sončni žarek-

MOJA MAMICA.

 

V petek, 22. 3. 2024, ob 17. uri se je v Gasilskem domu Loka pri Žusmu začel čudovit program ob materinskem dnevu, ki sta ga povezovali Ana in Eva Užmah.

Po uvodni pesmi Fantov z Žusma in nastopu otrok iz vrtca so nastopili vsi učenci PŠ loka pri Žusmu. Šopek vseh točk je govoril o topli prebujajoči se pomladi in o dobroti, predanosti in ljubezni vseh mam, ki za vedno ostane v srcu. 

Na začetku so učenci dramskega krožka zaigrali igrico Spomladanska pravljica. Nato so vsi zbrani  lahko prisluhnili lepim in doživetim  deklamacijam ter pesmi Tople oči, ki jo je zapela Alina s čudovitim glasom. Zazvenela je tudi Vallova harmonika, s kitaro je zaigral Franci, Vid in Zala pa sta ubrano nastopila s klarinetoma. Program so popestrili različni  plesi. Nastopili so učenci plesne šole, naša plesalka Karin s solo plesom in  nato še v paru z Alino. Učenci pevskega zbora so veselo zapeli pesem Zvončki in trobentice, za  konec  programa pa še Mamino pesem. Nato pa so učenci vsem mamicam in babicam za njihov praznik podelili raznobarvne pomladanske cvetlice, ki so jih izdelali v šoli.

Na koncu programa so bili vsi učenci pogoščeni z okusno pizzo in sokom, nato pa so stekli v objem svojih mamic in babic  ter se  srečni in veseli vrnili domov.