Ponedeljek, 15. maja, je bil praznično obarvan. Organizirali smo zaključek bralne značke. Gostja, mag. Tilka Jamnik, podpredsednica Društva Bralna značka Slovenije – Zveza prijateljev mladine Slovenije, strokovnjakinja za mladinsko književnost in knjižničarstvo, specialistka za knjižno vzgojo otrok ter velika promotorka branja, je nastopila trikrat. V vsakem nastopu se je prilagodila starosti učencev.

V šolski telovadnici so se nam pridružili tudi učenci in učiteljice z obeh podružnic. Pohvalila je učence, ker pridno berejo (ne le knjige) in osvajajo bralno značko.  Z aplavzom smo nagradili vse bralce, predvsem pa 12 zlatih bralcev in bralk. Gospa Jamnik je učencem povedala stvari o sebi, poklicni poti in ljubezni do knjig, ki jo z velikim zanosom prenaša naprej. Predstavila je svoje poučne slikanice o knjižnici in bralni znački, novitete, prilagojene starosti učencev, mlajšim je prebrala slikanico o gospodu Feliksu, starejšim je predstavila zgodbo o nastanku Slovenije. Vsi smo se zelo vživeli v njeno pripovedovanje o usodi ptičarja. Z različnimi dejavnostmi je pritegnila zanimanje učencev. 

Prireditev so z nastopi popestrili petošolci, otroški in mladinski pevski izbor, Zala z violino in David s harmoniko. V vlogi voditeljev so se izkazali Sara, Suzana, Brina, Alina, Pia, Leja, Tinkara in Lana.

Druženje z gospo Jamnik je bilo zelo prijetno in poučno. Trudili se bomo, da bomo še naprej pridno brali.