Na 1. šolski dan smo danes, 2. septembra pred šolo učenci in učiteljice veselo pričakali 8 prvošolcev z njihovimi starši. Ob Vallovem igranju na harmoniko so prvošolci v spremstvu večjih učencev prvič prestopili šolski prag. Njihov pomemben šolski dan so učenci po nagovoru vodje šole Fride Gubenšek popestrili s pestrim  kulturnim programom, ki ga je vodila petošolka Zala.

Nato pa je vse navzoče prišel pozdraviti tudi policist Uroš Malgaj ter povedal nekaj pomembnih besed o varnosti v prometu ter prvošolcem podelil rumene rutice.

Za tem pa so prvošolci s starši in učiteljico korajžno odšli v svojo učilnico. Tam jih je pričakal tudi njihov prijatelj Nande s katerim so prijetno poklepetali. Povedali so, da jim je učilnica zelo všeč. Zelo so se razveselili majhnih nagradic, ki so jih dobili. Seveda pa je sledilo še sladko presenečenje – torta.

Na koncu sta vse skupaj obiskala župan občine Šentjur Marko Diaci in ravnateljica OŠ Slivnica Breda Županc. Prvošolcem in staršem sta namenila nekaj vzpodbudnih besed ob pričetku šolskega leta, župan pa je prvošolcem podaril tudi knjigico, kresničko in rutico.

Tako je prvi šolski dan hitro minil, prvošolci so veselo odšli domov in povedali, da se že veselijo naslednjega šolskega dne.